Over ons

LekkerThuisBlijvenWonen is opgericht door Jan van den Akker. De aanleiding was de omwenteling van en transitie in de zorg. Jan was daarvoor docent geweest aan de Fontys Hogeschool en ruim 25 jaar eigenaar van VDA, een organisatie voor thuis- en kraamzorg en kinderopvang. LekkerThuisBlijvenWonen richtte de aandacht op preventie met diverse dienstverlening zoals een maaltijdenservice, digitale dorpspleinen en een witte dienstenservice.

In 2013 heeft Bert van de Wijdeven zich aangesloten om de professionaliteit van de coaching van jonge ouderen en een model voor implementatie mede te ontwikkelen. Bert van de Wijdeven is mede-eigenaar van  het Buro voor Professionalisering dat zich richt op de ondersteuning van bedrijven met vraagstukken rondom vakmanschap. Met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant en enkele onderwijsinstellingen is in 2014 een opleiding voor JongeOuderenCoach ontwikkeld en vervolgens het stakeholders model ‘Focus op jonge ouderen!’ ontworpen. Daarna werden de activiteiten steeds meer gericht op deze doelgroep.

Sinds Jan in de zomer van 2016 plotseling is overleden als gevolg van een hartstilstand, zijn de overige activiteiten geleidelijk gestopt en heeft Bert nieuwe mensen om zich heen verzameld om de dienstverlening gericht op jonge ouderen verder uit te breiden.

Een daarvan is Johann van Schijndel van ViaDao, een bureau dat zich o.a. bezighoudt met deskundigheidsbevordering en coaching voor professionals en dienstverlening aan ouderen. Het ontwikkelen van scholingen rondom gerontologische vraagstukken is een van zijn aandachtsgebieden.

 

Pin It on Pinterest

Share This